Hadovku ocenila i Livia Klausová

Vzácná osobnost navštívila park a nové, moderní dětské hřiště na Hadovce. Na listopadové slavnostní otevření se přišla v doprovodu starosty Tomáše Chalupy podívat paní Livia Klausová, manželka prezidenta republiky.

"Jsem ráda, že se zde tak krásné hřiště podařilo vybudovat," řekla paní Klausová, která dlouho bydlela poblíž Hadovky. Pamatuje na doby, kdy místo parku stály staré skleníky. Ocenila také herní prvky, které jsou určené pro starší děti - provazovou pyramidu a lanovou dráhu. "Jde o první hřiště v šesté městské části, které je určeno dětem starším, ne jenom předškolákům. Houpačky, klouzačka a pískoviště samozřejmě také nechybějí," upozornil při otevření parku starosta Tomáš Chalupa a dodal, že jako jediný park v Praze 6 je Hadovka vybavena automatickým závlahovým systémem.

Při prohlídce nového hřiště dostala paní Klausová i malé dárky a kresby vyrobené dětmi z MŠ Vokovická, které ji přišly pozdravit. Ochutnala i štrúdl, při jehož pečení děti pomáhaly.

Hřiště na Hadovce radnice vybudovala během jediného roku od doby, kdy se podařilo vyřešit majetkové spory s původními vlastníky. Ty se táhly řadu let a plechová ohrada se starými skleníky hyzdila okolí Hadovky. Nyní je hřiště součástí odpočinkové zóny a navazuje na galerii pod širým nebem. Sochy známých autorů skupiny Tvrdohlaví do parku Hadovka radnice nechala umístit v červnu. Transformaci celého území do dnešní podoby - administrativní komplex, park, dětské hřiště, galerie pod širým nebem - zahájil před zhruba deseti lety trojstranný smluvní vztah mezi Prahou 6, hl. m. Prahou a společností Hochtief Development.

%%OPENFOTO("/image/200412_21.jpg",1,0,0,0,1)%%

%%OPENFOTO("/image/200412_20.jpg",1,0,0,0,1)%%

%%OPENFOTO("/image/200412_22.jpg",1,0,0,0,1)%%