Služebna strážníků je i na Petřinách

Občané z Petřin již nemusí za městskými strážníky dojíždět do Břevnova nebo na policejní ředitelství do Bubenče. V listopadu se dočkali nové policejní služebny na Petřinách.

V obchodním středisku na rohu ulic Na Petřinách a Čílova jsou strážníci občanům k dispozici každý čtvrtek od 9 do 12 hod. a od 13 do 17 hod. Nejde o služebnu s nepřetržitým provozem.

"Strážníci mají být hlavně v ulicích. V úřední době mohou lidé přicházet se svými dotazy, které strážník buď na místě vyřeší nebo zapíše a předá okrskářům, městskému úřadu nebo tam, kde se dá dotaz či stížnost vyřešit," řekl ředitel strážníků Prahy 6 Viktor Richter. V petřinské úřadovně mohou lidé vyřídit například výzvy za špatné parkování. Telefonní spojení na strážníky do městské služebny je 235 350 828.

Otevření nové služebny se zúčastnili také ředitel městské policie hl. m. Prahy Vladimír Kotrouš a starosta Tomáš Chalupa. Ten byl rád, že se mu konečně podařilo splnit slib, který dal občanům. "Buď nebyly volné prostory nebo za ně jejich majitelé požadovali zcela neúnosné nájemné," řekl starosta. Nyní se na Petřinách našel soukromý vlastník, který pochopil, že obec nemůže za policejní služebnu platit tolik co banka. Prostory radnici pronajal za velmi výhodných podmínek, navíc kompletně opravené. Strážníkům při otevření daroval do nových prostor stromek v květináči.

Místo pro služebnu hledá radnice také na Hanspaulce. "Prostor s přijatelným nájemným se zatím nedařilo nalézt, ale věřím, že v blízké době bude služebna i tam," řekl starosta Chalupa.