Když rodiče chodí do školy...

V Základní škole Červený Vrch se již čtvrtým rokem na podzim scházejí rodiče a děti k poznávání náročnějších výtvarných technik.

Příjemná atmosféra a uvolněnost dětí, připravený materiál i pomůcky rychle zbaví rodiče obav, že snad nezvládnou dané výtvarné techniky dobře.

A co se učíme? Oblíbenou ubrouskovou techniku na keramice i textilu, krakelování, malbu na sklo vitrážními barvami a zdobení skleněných svícnů nebo dóz, malbu hedvábných vitráží, malbu na hedvábí, aranžování suchých vazeb a také vytváření dekorací na vánoční stůl. Děti s rodiči si připravují vlastní návrhy, vznikají tak zcela originální díla. Některé tvůrčí dílny trvají i déle než plánované tři hodiny, ale nikdo nespěchá, užíváme si tvůrčího zaujetí. Po každém setkání se rodiče ptají, kde si mohou nakoupit potřebný materiál. Radost ze společné práce s dětmi si chtějí užít i doma. Mnohé rodiče totiž nejvíce těší objevené tvůrčí schopnosti a především trpělivost a vytrvalost vlastních dětí při práci. Projekt, při kterém se učí rodiče společně se svými dětmi, lze realizovat díky grantu městské části Praha 6.

Inspirujte se a zajímejte se o volný čas svých dětí a zkuste to také společně.

Paed. Dr. Romana Hofmanová