Denní stacionář v domově důchodců je již v provozu

V říjnu byl primátorem Pavlem Bémem slavnostně otevřen denní stacionář v Domově důchodců v Šolínově ulici. Zahájení se zúčastnili zástupci naší městské části, s jejichž podporou vznikl.

Stacionář je prvním typem zařízení v působnosti Prahy. Sociální problematika a pak zvláště péče o seniory je pro hlavní město a Prahu 6 jednou z priorit. Přihlášky do denního stacionáře vyhledává a hodnotí společná komise. Takto se urychlí pomoc lidem, kteří mají problém.

Denní stacionář je zařízení pro denní pobyt seniorů, otevřeno je od 8 do 17 hodin. Během dne mohou senioři využít nabídku služeb zdravotních - lékařů, podávání léků, např. i doprovod k odbornému lékaři, Stacionář nabízí i rehabilitaci. Klienti se mohou zabavit čtením, mohou vyšívat, vyrábět keramické sošky, jezdit na výlety nebo se dívat na televizi, pracovat na počítači apod. Večer se vracejí ke svým rodinám. "Jsme přesvědčeni, že tato nabídka je zajímavá a že ji rodiny budou využívat," říká ředitelka domova Eva Kalhousová.

Veškeré informace Vám rádi zodpoví pracovníci našeho sociálního oddělení tel.: 233 339 881 a sociálního odboru ÚMČ Praha 6.