Praha 6 přivítala advent

Vánoční strom na "kulaťáku" se rozsvítil. Melodie zvonů Pražské mobilní zvonohry přivítaly advent. S nimi i děti a dospělí z Prahy 6.

Sváteční atmosféra se rozhostila první adventní neděli na Vítězném náměstí kolem dvanáctimetrového smrku z Ru-zyně. Starosta Tomáš Chalupa s malou Míšou odpočítali od pěti do jedné, a pak se strom rozsvítil.

"Vánoce Prahy 6" začínají 11. 12. ve stanu na Vítězném náměstí a potrvají do další neděle. Během devíti dnů předvánočních oslav se uskuteční řada hudebních i divadelních vystoupení, na která starosta všechny pozval. "Stalo se dobrým zvykem, že Praha 6 připravuje každoročně pro své občany vánoční oslavy. I letos se tu v předvánočním shonu mohou zastavit jak děti, tak i dospělí. Chybět nebude ani stánek s vánočním občerstvením," řekl starosta, který po zahájení oslav uvede první vystoupení, herce a zpěváka Jiřího Suchého.

Na vlastnoručně vyrobené ozdoby, zavěšené na rozsvíceném stromě, se chodí dívat děti ze škol a školek Prahy 6. Zda jejich ozdoba bude tou nejhezčí, se dozvědí ve stanu při vyhlášení soutěže "O nejpěknější vánoční ozdobu."

Program Vánoc se snaží potěšit široké publikum. Odpoledne budou patřit vystoupením dětí mateřských a základních škol Prahy 6. Příjemnými hudebními dárky jsou podvečery se známými skupinami nebo zpěvačkami Annou K., Janou Kirschner či Martou Kubišovou. Čtvrtá adventní neděle je plná pohádek a o závěr se postará Ivan Mládek s Banjo Bandem.

Pro děti, které si chtějí pojistit doručení svých přání, stojí před stanem telefonní budka. Každý den mezi 12. a 18. hod. a o víkendu od 10 hod. mohou Ježíškovi volat, co by si přály pod stromeček. Svůj symbol Vánoc, smrk vysoký 10 metrů, mají jako obvykle i na Břevnově. Oba stromy darovali městské části občané.