Ruzyňští slavili novou tělocvičnu

Děti z Ruzyně, Liboce i Bílé Hory dostaly krásný dárek. Zástupci městské části v říjnu slavnostně předali novou tělocvičnu ředitelce Základní školy T. G. Masaryka. Kromě moderní sportovní haly přibylo v areálu školy také venkovní sportoviště a hřiště pro družinu a mateřskou školu. Škola, která získala vlastní tělocvičnu po osmdesáti letech, se tak stala jednou z nejlépe vybavených v Praze 6.

Velkou show v nové tělocvičně zakončili Ruzyňští stavební práce, které trvaly pouhých sedm měsíců od položení základního kamene. „Musím ocenit rychlost i kvalitu práce dodavatelské firmy. Větší část stavby udělala o prázdninách,“ řekla ředitelka školy Dana Hudečková. Tělocvična, k hlavní budově napojená spojovacím krčkem, má kvalitní vnitřní hřiště pro nejrůznější sporty. Využívat ho budou nejen žáci školy při tělocviku, ale i různé sportovní oddíly a veřejnost. Totéž platí o venkovním areálu se sektory pro základní atletické disciplíny a dvou hřištích s umělým povrchem na florbal, hokej a míčové sporty. V rámci výstavby tělocvičny dostala hlavní školní budova nové zateplení, nová okna a střechu. Odpovídá to záměrům radnice, která chce postupně opravovat kompletně. Za rekonstrukci ruzyňské školy včetně nové haly zaplatila téměř 50 milionů korun.

Tělocvičnu i venkovní hřiště otestovali žáci i děti z mateřské školy při slavnostním zahájení. Během programu diváci sledovali ukázkový florbalový zápas, karate, moderní gymnastiku, irské tance i step. Pro všechny návštěvníky připravily kuchařky výborné občerstvení. Slavnost v tělocvičně pokračovala do večera diskotékou v ponožkách.

Gymnastky pod vedením p. Šimůnkové předvedly v nové hale sestavu s obručemi.