Rekonstrukce Ladronky se rozjíždí

Dlouhá léta neudržovaná usedlost Ladronka na břevnovské pláni se konečně dočká rekonstrukce. Rada hlavního města před několika dny ukončila veřejnou soutěž a vybrala dodavatele. Za necelých padesát milionů statek opraví firma Podzimek a synové, která v soutěži předložila nejlepší nabídku ze šesti uchazečů.

„Kromě ekonomické výhodnosti nabídek komise hodnotila i dobu výstavby, smluvní pokuty, záruční lhůty a předchozí významné zakázky přihlášených firem“, uvedl městský radní Pavel Klega. Vítěz soutěže dosáhl nejvyššího ohodnocení ve čtyřech z pěti kritérií. Na rekonstrukci Ladronky se dohodlo hlavní město s Prahou 6.

Městská část upravila a loni v červnu otevřela nový areál volného času na venkovním prostranství kolem usedlosti a stálo jí to 26 milionů korun. V parku jsou nová hřiště, cesty pro pěší i cyklisty a bruslaře, veřejné osvětlení a lavičky.

Rada města loni rozhodla, že město dá na opravu Ladronky nejvýše 33,7 milionu korun. Dalších 20 milionů investuje Praha 6. Usedlost bude sloužit jako zázemí areálu volného času.

Přestože původním záměrem bylo vytvořit z Ladronky exkluzivní zařízení, podle nového plánu zde bude lidová restaurace, občerstvení a bowlingové dráhy, aby se zařízení uživilo i mimo sezonu, půjčovna a opravna sportovního nářadí, kol, bruslí a volně přístupné sociální zařízení všem návštěvníkům areálu. Dvůr nemovitosti bude řešen tak, aby umožnil pořádání kulturních akcí malých forem či večerní filmové projekce.
Â