Warning: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_esrpenfv9lcbj18ggm9ls75gc5, O_RDWR) failed: Read-only file system (30) in /var/www/localhost/htdocs/p6system/system/config.php on line 7 Šestka - noviny MČ Praha 6

Mladí fotbalisté vyrůstají na Marjánce

Pohár Prahy 6 ve futsalu pro tento rok drží družstvo mladších chlapců ZŠ Marjánka. Vybojovali ho žáci 6. a 7. tříd na futsalovém turnaji poté, co všechna utkání vyhráli s plným počtem bodů. Starší žáci skončili až čtvrtí.


ZŠ Marjánka ve spolupráci s fotbalovým klubem AC Sparta Praha otevřela v letošním školním roce sportovní třídy se zaměřením na kopanou. Jedná se o třetí, šestou a sedmou třídu, kterou mohou navštěvovat talentovaní fotbalisté z různých sportovních klubů. Výuku tělesné výchovy a sportovní přípravy zde vedou vysoce kvalifikovaní učitelé a trenéři fotbalového klubu AC Sparta Praha.

Díky spolupráci s klubem Sparty byla škola pověřena pořadatelstvím obvodního kola McDonald´s Cupu Poháru Prahy 6 v minikopané. Jedná se o celorepublikový fotbalový turnaj pro žáky 1. stupně základních škol. Obvodní kolo se bude konat 12. 5. a 19. 5. v nově vybudovaném tréninkovém centru mládeže na Strahově (plocha bývalého spartakiádního stadionu). Toto sportovní klání je zahrnuto do soutěží Pohár Prahy 6, které též zaštiťuje naše městská část.
Â