Tatran má šestku na hrudi

Florbalový oddíl Tatran Střešovice propaguje Prahu 6. Logo městské části totiž umístil na svých dresech.

Logo mají florbalisté na hrudi, na jednom ze sponzorsky lukrativních míst. Radnice přitom za reklamu nic neplatí. „Je to jeden ze způsobů prohloubení dlouhodobé spolupráce mezi radnicí a oddílem,“ uvedl k tomu prezident klubu Martin Vaculík. Florbalový oddíl ze Střešovic pracuje se školami v městské části, ve škole na Norbertově otevřel od června sportovní kroužky.

Podporovat úspěšné sportovní oddíly v Praze 6 je i snahou radnice. „Od městské části Tatran získal čtyřletý grant na podporu své činnosti a v rámci investičních grantů také dotaci na vybudování bezbariérového WC,“ uvedl radní Jan Holický. Jeden z nejúspěšnějších oddílů v republice má totiž mezi 550 členy také florbalový tým vozíčkářů, kteří ve střešovické tělocvičně pravidelně trénují.

Družstvo mužů s šestkou na dresu čeká v nadcházející sezóně nelehký úkol. Pokusí se znovu obhájit titul mistra republiky, a to pošesté v řadě. Dalším cílem je uspět na Poháru mistrů evropských zemí, který se hraje v Ostravě první lednový víkend.