TV6 – reportáže ve vašem počítači

náhled souboruInternetová televize s názvem TV6 začala vysílat v říjnu na stránkách www.tv6.cz. Televize nabízí zpravodajské videoreportáže a události o aktuálním dění v městské části, které lze přehrávat buď jako jednotlivá videa nebo v týdenních souhrnech.

Webová televize také rozšiřuje online služby občanům přes internetové stránky www.praha6.cz , které měsíčně navštíví přes 30 tisíc lidí. „Během prvních čtyř dnů po spuštění se internetová televize stala nejnavštěvovanějším odkazem na našich stránkách,“ uvedl tiskový mluvčí radnice Martin Šalek. Podle statistiky se reportáže shlédl každý druhý návštěvník radničního webu a za šest dnů to bylo přes tři tisíce diváků.

Každý týden nabídne TV6 zhruba tři reportáže. Jejich dodavatelem je TV Jukon, která spolupracuje s městskou částí. Po skončení aktuálního týdne se reportáže ukládají do archívu, který je rovněž přístupný. Kvalita a rozlišení jednotlivých reportáží je zvolena tak, aby je mohli sledovat pokud možno všichni uživatelé internetu. Přehrávat je lze buď v programech Flash nebo Windows Media Player.

Při svém rozjezdu nabízí TV6 čtyři filmové dokumenty, která si lidé mohou stáhnout do počítače. Jsou to Povodně 2002, 100 let Břevnova, Dejvická slavnost a film o Praze 6.

Součástí spuštění vysílání je kampaň s názvem Srdeční záležitost. Jejím motivem je dosud neexistují karta – srdcová VI. S ní je možné si zahrát novou hru, jejíž pravidla jsou publikována na stránkách webové televize. Kartu může získat každý, kdo pošle námět na reportáž do formuláře na webových stránkách televize. Pokud půjde o námět, který lze natočit a odvysílat, na adresu autora námětu zašle redakce novou kartu.

Reportáže můžete shlédnout na www.tv6.cz