Ladronkafest – super párty

Jako velký nealkoholický mejdan vypadala přehlídka různých volnočasových aktivit, která se konala v září na Ladronce.

Břevnovská pláň se naplnila téměř deseti tisíci mladých lidí, kteří si přišli zasportovat a pobavit se na sedmém ročníku festivalu volného času Ladronkafest.



Pořadatele těší, že každý rok přibývá těch, kteří mají mladým lidem co nabídnout. V rámci programu se představilo na šest desítek oddílů a organizací. „Je to třetinu více než vloni,“ uvedl festivalový produkční Karel Poupě z pořádající agentury MVP. Akce městské části Praha 6 opět dokázala, že volný čas se dá využít aktivně, smysluplně a zároveň výjimečně. V rámci programu proběhla soutěž studentských kapel pod patronací Ondřeje Hejmy a ystoupili kapely Inside Kru a U-Prag. Diváky zaujali netradiční módní přehlídky mladých návrhářek z základní školy Petřiny-sever, vystoupení moderních tanců i sportovní exhibice.

Na Ladronce nechybělo množství exhibicí a hlavně příležitostí si všechno vyzkoušet na vlastní kůži. Každý si mohl ochutnat z nabídky skateboardingu, BMX, skoků na U rampě či obří trampolíně, kiteboardingu, juda, bojového umění wingtsun, rugby, amerického fotbalu, šermu, lacrossu, indo boardu, footbagu a mnoha dalších disciplín.



Své tělo mohli příchozí roztančit ve workshopech breakdance, electric boogie či streetdance či si zkusit djing na profesionálních gramofonech. „Jsem rád, že Ladronkafest vyrostl za 7 let své existence v možná největší akci tohoto druhu,“ uvedl primátor Pavel Bém, za jehož starostování na Praze 6 nápad na akci pro mladé vznikl. Návštěvníky pozdravil také starosta Tomáš Chalupa: „Jsem přesvědčen, že kdo si hraje, nezlobí a z tak bohaté nabídky pro volný čas jaká je dnes na Ladronce, si může vybrat opravdu každý. I když skoky na klokaních botách bych osobně vynechal…“ zavtipkoval.

Ani letos organizátoři nezapomněli na řadu soutěží o skvělé ceny. První cena v hlavní soutěži „Nezevluj a vyhraj“ v podobě skútru udělala radost Lence Vejražkové z Prahy 6.