Radnice označila mobilní radnici a další vozy

Radnice Prahy 6 postupně označuje svá služební i užitková auta. V rámci jednotného vizuálního stylu radnice označila obrazovými motivy tzv. mobilní radnici, užitková čistící auta, a nyní k tomu přibylo i vozidlo úklidové služby.

„Chceme, aby bylo jasné, za co vše radnice odpovídá, a za co ne. Logo či příslušný obrazový motiv připravujeme rovněž na auta pečovatelské služby nebo na vozidla antisprejerového programu,“ vysvětlil starosta Tomáš Chalupa.

Mobilní radnici zprovoznila Praha 6 od července jako službu občanům, kterým stěhování úřadu z Dejvic na různá pracoviště zkomplikovalo docházení. Během prázdnin si „radnici na kolečkách“ zavolala řada občanů. Využívat ji mohou lidé starší 80ti let, lidé invalidní a ti, pro které je nemožné či komplikované přijít na úřad kvůli snížené pohyblivosti. Pojízdný úřad funguje jako podatelna, zařídí ověřování podpisů a dokumentů a služby Czech Pointu, který nabízí ověřené výpisy z rejstříků, a veškeré služby sociálního charakteru. Příjezd mobilní kanceláře si občané mohou objednat v úředních hodinách u jakéhokoliv úředníka nebo se mohou rovnou obracet na radniční kontaktní centrum 200 189 111.

Nově označené vozidlo úklidové služby používá tzv. úsek veřejně prospěšných prací. Hlavní náplní úklidové služby Prahy 6 je sekání trávy a plevele, vyhrabávání a odvoz trávy, hrabání listí, sběr náletového odpadu, úklid četných mikroskládek různorodého odpadu, úpravy dřevin, odvoz a likvidace odpadu. Celková výměra uklízených ploch je zhruba 49 tisíc metrů čtverečních.