Výluky i jízdní řády v interaktivní mapě

náhled souboruNa internetu je k dispozici interaktivní mapa pražské MHD. Umí vyhledat spojení i bez zadání jména zastávky, pouze podle adresy, nabízí údaje o aktuálních dopravních nehodách a s nimi souvisejících výlukách.

Mapa zahrnuje všechny linky Pražské integrované dopravy. Podrobné informace nabízí na území metropole, podstatné informace jsou ale k dispozici i z okolních obcí a měst, kam zajíždějí příměstské vlaky nebo autobusy. Jízdní řády z jednotlivých zastávek zobrazuje mapa buď jako dokumenty ve formátu pdf, nebo prostřednictvím odkazu na vyhledávač Idos.

Cestující se mají včas dozvědět o překážkách na trase, o výlukách, dopravních uzavírkách a jiných mimořádných situacích.

Mapa bude pracovat i s informacemi z krizového štábu hlavního města Prahy, kde právě takové mimořádnosti jsou k dispozici," uvedl radní pro dopravu Radovan Šteiner. Údaje by měly být aktualizované do dvaceti až třiceti minut. „Na mapě se dají najít i místa s automaty na jízdenky nebo bezbariérové spoje," řekl šéf organizátora pražské MHD Ropidu Pavel Procházka.

Webovou aplikaci spustila organizace Ropid ve spolupráci se společností SmartGIS a je v dipozici na www.ropid.cz nebo praha.planydopravy.cz

Uzavírky ulic

❍ Ulice Pod Bateriemi uzavřena do 30. 6. z důvodu oprav vodovodních řadů a dostavby kanalizace.

❍ Ze stejného důvodu je uzavřena Starostřešovická do 30. 4.

❍ Ulice Nad lávkou kvůli rekonstrukci kanalizace je uzavřena do 30. 4.

❍ Ulice Navigátorů – U Silnice je uzavřena do 15. 6. kvůli rekonstrukci kanalizace. Investorem oprav jsou PVS a. s.

❍ Chodníkový program po etapách uzavře ulici U Druhé baterie do 30. 6.

❍ Ulice Eliášova v úseku Jaselská – Čs. armády bude kvůli rekonstrukci uzavřena do 23. 5.

❍ Ulice Hošťálkova v úseku Vodňanského – Kochanova do 15. 5. je také uzavřena kvůli opravám komunikace.

❍ Uzavřena je ulice Štěpnice, kde se rekonstruuje komunikace do 15. 5., akci financuje magistrát.