Warning: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_oelhe2ao2oaphniiu4pqt3jck7, O_RDWR) failed: Read-only file system (30) in /var/www/localhost/htdocs/p6system/system/config.php on line 7 Šestka - noviny MČ Praha 6

Písecká brána se otevřela vánočnímu veselí

náhled souboruVánoční program Prahy 6 se včetně řady představení škol a školek poprvé přesunul do Písecké brány, kde si k němu našla cestu řada diváků.

Během adventních dílen, které byly každý víkend pro veřejnost zdarma, si davy zájemců vyrobily za pomoci lektorů vánoční ozdoby a výzdobu. S předmikulášskou show vystoupil komik Upír Krejčí, který nadchl přítomné děti i dospělé.

Třetí adventní víkend oživil vynikající Vycpálkův soubor písní a tanců, který zahrál lidové písně a koledy a mnohokrát roztleskal přítomné diváky. Strhující hodinové vystoupení si pro diváky připravil Břevnovský klášterní sbor v čele se sbormistrem Adolfem Melicharem. Pod jeho vedením působí chrámový sbor v Břevnově a dalších mimopražských kostelích. Sbor čtyřiceti zpěváků a hudebníků představil díla převážně barokních mistrů, české a zahraniční autory a zazpíval za podpory diváků mnoho krásných vánočních koled.

Na zlatou adventní neděli v Písecké bráně besedovaly s návštěvníky Michaela Dolinová a Iva Hüttnerová o vánocích a domácím štěstí. Pak spolu zapálily 4. svíčku na adventním věnci. Na závěr hezkého večera vystoupilo Duo Deja Vue studentek Konzervatoře Jaroslava Ježka Kristýna Kleinová a Lucie Kolmanová s pásmem nejen vánočních písní.


Mikuláš rozdal dárky hodným dětem, ty zlobivé odnesl čert.


23. prosince přinesli do Písecké brány jako každoročně betlémské světlo skauti z 96. oddílu Šipka pod vedením senátora Petra Bratského s manželkou. Celé odpoledne připalovali velkému množství zájemců plamínek věčného světla, které připutoval z místa narození Ježíše Krista z Betléma přes rakouskou Vídeň a do České republiky dorazil již po jednadvacáté.