Warning: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_qogl87va5vs8s2efq8rap2c3t0, O_RDWR) failed: Read-only file system (30) in /var/www/localhost/htdocs/p6system/system/config.php on line 7 Šestka - noviny MČ Praha 6

Stolní tenisté z Bílé jsou mistry republiky

náhled souboruDružstvo starších žáků základní školy Bílá jednoznačně zvítězilo v republikovém finále základních škol a víceletých gymnázií v Jindřichově Hradci.

Republikové finále pro základní školy a víceletá gymnázia se koná vždy jednou za dva roky. Na konci loňského roku se ho účastnilo 16 chlapeckých a 14 dívčích družstev. Chlapci bojovali nejprve ve čtyřech čtyřčlenných skupinách systémem každý s každým. První dvě družstva ze skupin pak postupovala do bojů o 1. – 8. místo, kde se hrálo vyřazovacím způsobem až do samotného finále.

Družstvo z Bílé ve složení David Reitšpies, Tomáš Málek, Martin Vítovec a Petr Matiasovits potupně porazilo ve skupině ZŠ Havlíčkův Brod 4:0, ZŠ Hradec Králové 4:1 a Gymnázium Chrudim 4:0. Vyhráli skupinu, ze které postoupili do boje o titul. Ještě ten den porazili poměrně silnou ZŠ Broumov 4:0 a rovněž i ZŠ Liberec 4:0 a dostali se do finále. Tam pokračovali ve skvostném výkonu a porazili hladce 4:0 i ZŠ Znojmo. Navíc ve finálovém utkání chlapci neztratili ani set. Všechna svá čtyři utkání vyhráli 3:0.

Slavnostnímu vyhlášení byla pří-tomna i legenda stolního tenisu Milan Orlowski. Po slavnostním dekorování všech účastníků Orlowski sehrál exhibiční utkání s nejlepším hráčem turnaje Davidem Reitšpiesem z dejvické školy.