Sběrný dvůr Radimova končí

Provoz sběrného dvora v Radimově ulici ukončil provoz k poslednímu březnovému dni. Důvodem jsou úsporná opatření Prahy 6, která se dotkla i odpadů. Sběrný dvůr Aritma  se oproti plánu naopak neruší.

„ V letošním rozpočtu je vyčleněno méně peněz na provoz všech sběrných dvorů, proto jsme vybrali ten nejméně důležitý pro danou lokalitu, a přistoupili kjeho zrušení,“ uvedl místostarosta odpovědný za životní prostředí Jan Záruba. Provoz sběrného dvora, který zajišťuje společnost Mikapa, stál vloni městkou část 2 miliony 21 tisíc korun.

Kdispozici jsou nyní občanům další sběrné dvory vProbošťském dvoře, Drnovské ulici, vJednořadé ulici v Břevnově nebo vareálu SK Aritma ve Vokovicích.

Původně se uvažovalo i o jeho zrušení, radní ale v rozpočtu našli na jeho provoz peníze. „Obávali jsme se, že zrušením sběrného dvora na kraji šárecké přírodní rezervace by hrozil vznik případných černých skládek,“ vysvětluje změnu rozhodnutí Jan Záruba. Peníze na provoz dvora, který vloni stál městskou část jeden milion 829 tisíc, byly původně určeny na výsadbu a údržbu květin a záhonů.