Bambiriádu vystřídá Brána dokořán

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Dětem a jejich rodičům na travnatém prostoru před areálem vysokých škol představilo svoji činnost více než čtyřicet klubů a občanských sdružení. Pro děti byly u každého stánku připraveny soutěže a hry. Zajímavý program se odehrával i na pódiu, kde se představily taneční a pěvecké skupiny. Se svojí nabídkou se zde prezentovaly například skautské oddíly Junáka, Pionýr, hnutí Duha, městská knihovna, ale i armáda, městská policie nebo České dráhy.

Zatímco Bambiriáda je zaměřena celopražsky, Praha 6 pořádá podobnou přehlídku organizací, které se věnují dětem, zaměřenou přímo na městskou část. „Rodiče mají v jednom místě a čase jedinečnou možnost poznat všechny organizace, které v Praze 6 nabízí volnočasové aktivity pro předškolní děti a malé školáky, osobně se poznat se zástupci organizací, případně se rozhodnout, do kterého kroužku děti přihlásí,“ vysvětluje starostka Marie Kousalíková význam takovýchto setkání. Součástí každého prezentačního stánku bude workshop či výtvarná, sportovní nebo jiná zábavná aktivita, kterou si děti mohou zkusit na vlastní kůži. Naskytne se jim tak možnost zjistit, co je zajímá a baví. Podle organizátorů má akce větší přesah, protože vede děti ke kvalitnímu užívání volného času a zdravému životnímu stylu.



Brána dokořán se letos koná na novém místě, a to v atriu základních škol Emy Destinnové a nám. Svobody ve středu 8. června od 13 do 18 hodin. Vstup pro návštěvníky je zdarma. Akce se koná za každého počasí.

Aktivity pro děti jsou zastřešené soutěží „Ukaž, co umíš“. Kde děti je nabídka dané organizace zaujme, splní malý úkol, za který obdrží razítko. Podle počtu razítek získá každý soutěžící některou z cen.

Program bude probíhat také na pódiu umístěném v atriu obou škol, kde se představí dětské taneční, pěvecké či divadelní soubory.

Brána volného času dokořán
středa 8. června 2011, 13.00–18.00
atrium ZŠ Emy Destinnové
a ZŠ náměstí Svobody 2
náměstí Svobody 2 a 3, Praha 6
 www.praha6.cz