Dopravní omezení

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

V oblasti křižovatky Liberijské ulice s Evropskou dojde ke krátkodobým omezením dopravy v souvislosti s pokládkou chrániček pro kabely. Větších omezení se dočkají lidé ve Veleslavíně, kde čeká i na chodce. Postupně dojde k záborům severního i jižního chodníku při Evropské ve směru za křižovatkou s Vokovickou ulicí směrem z centra. Chodník ve směru z centra pak bude postupně ubourán, aby mohlo dojít k provizornímu rozšíření vozovky, která na jižní straně ustoupí stavbě stanice metra. Zástavbu domů bude od rozšířené vozovky chránit nově postavená gabiónová zeď.

Všechny práce v místech obou stanic směřují k posunutí tramvajové trati na polovinu vozovky. Na konci dubna by pak mělo dojít ke krátkodobému přerušení provozu tramvají. Dopravu zajistí náhradní autobusová doprava.