Tenisté SK Aritma Praha se chystají na letní sezónu

náhled souboru V soutěži Zlatý erb, která podporuje rozvoj informačních služeb občanům prostřednictvím internetu a dalších elektronických medií získal úřad Prahy 6 již řadu cen. Letos se soutěže neúčastnil, ale ani tak Praha 6 neodešla s prázdnou. Želízkem v ohni se stal patnáctiletý student Martin Zíka z Červeného vrchu. S projektem PragueCamera.net obsadil druhé místo v pražském finále soutěže Junior Erb.

Pro letošní ročník soutěží družstev trenéři SK Aritma postavili dvě úplně nová družstva. „V minulé sezóně jsme měli dvě družstva jen v kategorii dospělých. Družstvo A obsadilo 3. místo ve II. celostátní lize a „béčko“ skončilo druhé v I. třídě přeboru Prahy. Letos jsme přihlásili dvě družstva v kategorii dorostu, a také mladšího žactva. Kromě nich nás budou reprezentovat ještě družstva staršího žactva v Pražské lize a družstvo přípravky v kategorii babytenisu,“ komentuje nárůst základny závodních hráčů jeden z trenérů tenisové školy Petr Šnajdr.

V zimě tenisté SK Aritma zaznamenali slušné výsledky v celostátních turnajích kategorie B a C. Nejvýraznějšího zlepšení výkonnosti dosáhl mladší žák Adam Chrdle, který vyhrál dva turnaje ve dvouhře. Ivona Brožová se probojovala v Přeboru Prahy dorostenek až do semifinále a kvalifikovala se tak na Mistrovství ČR. Na Mistrovství republiky mužů v hale se Martin Fafl probojoval do čtvrtfinále.

Trenéři Aritmy zvou veřejnost během jara na kvalitní sportovní podívanou na vokovických tenisových dvorcích. V sobotu a v neděli lze od 5. května až do posledního červnového víkendu zhlédnout boje hráček a hráčů v soutěžích družstev. Především ligová utkání dospělých jsou divácky velmi atraktivní. Na kurtech Aritmy se také uskuteční od 19. do 21. 5. Přebor Prahy dorostenek. „Získat pořadatelství takového turnaje je pro klub dobrou vizitkou. Na konci července budeme pořádat celostátní turnaj dorostu a na začátku září turnaje dospělých a mladšího žactva,“ vypočítává Šnajdr.

Závodní hráči SK Aritma se po léta vyvíjejí z místní tenisové školičky. Nábor nových dětí se uskuteční 3. dubna od 18 hod v klubovně tenisového oddílu. „ I letos se navíc chystáme pozvat k nám děti z mateřských školek Arabská a Vokovická a uspořádat pro ně veselé tenisové dopoledne. Děti už u nás na takové akci byly v uplynulých letech a velmi se jim to líbilo, takže se jim pokusíme udělat radost znovu,“ dodává Šnajdr.