Baseball na Kotlářce ukazuje svoji sílu

náhled souboruBaseballisté z dejvické Kotlářky předvádějí výtečné výkony a ukazují svoji sílu napříč všemi kategoriemi. Skvělé výsledky v pražských i republikových soutěžích zpečetili prázdninovými turnaji.

Kadeti Kotlářky Praha obhájili loňské prvenství na turnaji Tuscany Series v italském Arezzu. Kotlářka se tak stala nejúspěšnějším týmem více než desetileté historie Tuscany Series. Kromě vítězství v žákovské kategorii získala 3x kadetskou trofej a odvezla si tedy putovní pohár pro vítěze domů již natrvalo. Úspěšní byli i mladší žáci, kteří si po vítězství v pražském přeboru dovezli stříbrný pohár z turnaje v italském Ronchi.

Draky nepřemohli
Družstvo mužů Kotlářky vstupovalo do letošní sezóny s cílem zopakovat loňskou účast v semifinále Extraligy. Tým, kterého se jako hrající trenér ujal Patrick Ahearne, posílil o několik zkušených zahraničních hráčů, kteří doplnili talentované odchovance. V začátku soutěže tým trochu tápal, ale závěr základní části již ukázal, jak silným týmem Kotlářka letos je. S předstihem si tým zajistil postup do play-off a v semifinále se utkal s16ti násobnými mistry Draky Brno. V koncovkách vyrovnaných utkání byli lepší zkušenější Draci, kteří ovládli sérii poměrem 3:1 na zápasy a postoupili do finále.


Kotlářka má ale stále o co hrát. Koncem září bude v Třebíči bojovat  o druhou nejcennější trofej ve Final Four Českého baseballového poháru.
Také juniorský tým si vede výborně. Ve čtvrtfinále extraligy porazil Techniku a může se těšit na semifinálového soupeře.


Mít svoje družstva mezi čtveřicí nejlepších ve třech nejvýznamnějších soutěžích v republice je pro klub velkým úspěchem. Dosud se to povedlo jen pražské Kotlářce a Drakům Brno.


Z italského Ronchi přivezli žáci Kotlářky stříbrný pohár za 2. místo.