Přehlídka volnočasových aktivit potrvá celý měsíc

Každoroční přehlídka volnočasových aktivit v Praze 6 bude letos probíhat celý měsíc. Nabídka je totiž tak široká, že jeden týden nestačí.

Pokud vás zajímá, jakým způsobem můžete vy nebo vaše děti trávit volný čas ve své městské části, není zábavnějšího a komplexnějšího způsobu, než využít Měsíce zdravé šestky. Od 1 . do 30. 9. lze díky MČ Praha 6 navštívit jednotlivé organizace, zkusit si, jestli by vás či vaše děti nabízená aktivita vůbec bavila a případně se hned domluvit, kdy můžete opět přijít. I přes mnohonásobně větší rozměr akce, vše zůstává zdarma.

„Kvalitní trávení volného času je stejně důležité jako vzdělání či výchova. Zejména děti jsou zájmovými kroužky formovány a často jim určují směr jejich dalšího života,“ připomíná starostka Marie Kousalíková co je motivem pro pořádání Měsíce zdravé šestky. Díky městské části si během září můžete projít sídla 48 organizací a vyzkoušet některé z více jak 300 aktivit, které tyto organizace nabízejí. Jsou zde sportovní kluby, fitness centra, muzea, galerie, umělecká studia a ateliéry, centra volného času, nejrůznější spolky, sdružení a třeba také organizace pečující o vaše zdraví. Vybrat si může každý, bez ohledu na věk, zdravotní stav nebo časové možnosti. Ve všech organizacích vysvětlí, co je třeba a zodpoví dotazy týkající se nabízených programů.

Stejně jako v minulých letech proběhne 20. 9. již tradiční a oblíbená Kolojízda. Startujeme v 16:30 od kavárny Vypálené koťátko. Na kole si společně zajedeme do Technické knihovny, kde je domluvená krátká prohlídka budovy. Trasa dále pokračuje po Babě a u zříceniny se zakončí piknikem. Nebude chybět ani soutěž o ceny.

Všechny důležité informace a aktuality včetně rozvrhů otevřených tréninků a termínů bezplatných prohlídek najdete na www.zdrava6.cz. Z atraktivní nabídky si sestavíte svůj vlastní program, který si hned vytisknete nebo pošlete na mail.