Další změny v dopravě

Svérázným způsobem si Ropid, organizátor pražské dopravy, pohrává s obyvateli Dědiny. Těm se od podzimu již poněkolikáté změnily jízdní řády autobusů. K poslední změně došlo v prosinci, z linky 206 se zase stala 218.

Na sídliště Dědina znovu jezdí linka 218. Za její zrušení od září loňského roku si Ropid vyslechl silnou kritiku. Obyvatelé sídliště, kde žije mnoho seniorů, totiž přišli o přímé spojení s Dejvicemi.

Autobus 218 až do září spojoval sídliště Na Dědině s metrem. Když se ukázalo, že lidem spojení skutečně chybí, Ropid svůj omyl částečně napravil posílením linky 119 a zkrácením intervalu na lince 206, původně určené pro zákazníky obchodního centra v Ruzyni. Linka je nyní přečíslována na 218.

Naopak v trase, po níž jezdila 218 od září (Dědina – Nové Vokovice), jezdí prodloužená linka 108. Ta tak spojuje zastávky Bílá hora – Sídliště na Dědině – Nádraží Ruzyně – Divoká Šárka – Nádraží Veleslavín – Nové Vokovice. V úseku Nádraží Veleslavín – Nové Vokovice pak jede pouze část spojů ve špičkách pracovních dnů. V úseku Bílá Hora – Sídliště Na Dědině je i nadále v provozu pouze v pracovní dny zhruba do 20 hod.

Linka 108

(původně 218). Linka je prodloužena o úsek Ciolkovského – Brodecká – Nádraží Veleslavín – Nové Vokovice jako náhrada za linku 218. V úseku Nádraží Veleslavín – Nové Vokovice jede pouze část spojů ve špičkách pracovních dnů. V úseku Bílá Hora – Sídliště Na Dědině je i nadále v provozu pouze v pracovní dny cca do 20:00.

Linka 218

(původně 206) beze změny trasy i provozních parametrů jede v trase Dejvice – OC Šestka.

Linka 119

Dejvická – Letiště. Zkrácení intervalů v pracovní dny cca mezi 14:00–16:00.