Semaforská sezona začíná staronovou operetou

náhled souboruDivadlo Semafor otevírá novou sezónu 20. září premiérou hry Kdyby 1000 klarinetů. Do hry, kterou Jiří Suchý napsal již před více než půl stoletím a která byla mnohokrát různě zpracována a zfilmována, vkládá po letech současný pohled. 

„Téma zbraní, proměněných v hudební nástroje bylo zpracováno sice nejrůznějším způsobem, ale nikdy ne tak, jak vypadá můj současný pohled na věc, který po těch letech dozrál. Ta proměna je vlastně věc mystická, a tak jsem do hry zakomponoval jakési tajemno a čtyři červnové předpremiéry mi dokázaly, že jsem udělal dobře,“ říká Jiří Suchý.

Novinkou sezóny je návrat Kytice do repertoáru. Oblíbené představení, které divadlo stáhlo z programu z finančních důvodů. Diváci ji uvidí v upravené, poněkud chudší verzi. Předvánoční čas bude patřit adventní opeře Betlém. „Zájem o ni přesahoval o minulých Vánocích reálný počet představení a tak letos ještě přidáme. Budeme hrát mnohdy odpoledne i večer,“ avizuje principál divadla Jiří Suchý.

Na novou komedii Prsten pana Nibelunga se diváci mohou těšit ke konci sezony, práce na jejím provedení budou zahájeny na jaře.

 

Novinkou sezóny je návrat Kytice.