Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

 

Milí čtenáři,

nedávno otiskl Pražský deník článek, ve kterém se doslova píše: „Přestože obyvatelé šestky s nadsázkou dokázali vyjmenovat tisíc a jednu věc, která jim v této městské části vadí, nakonec by neměnili... Mohou za to udržované parky, spoustu možností vyžití pro seniory i fakt, že Praha 6 je v mnohém průkopnicí.“

Výjimečná, moderní, mezinárodní, studentská… Praha 6 by mohla nést další desítky přívlastků a stejně bychom ji možná dokonale nevystihli. Své pro i proti má každý člověk, každá rodina a výjimkou není ani městská část. Já osobně se vždy snažím v lidech i okolí hledat to dobré. S tím se snažím jednat, tvořit a hledět do budoucna.

Říjnová Šestka je opět plná zajímavých článků, pozvánek a praktických informací pro vás.

Nepřehlédněte, že se už 9. října znovu otevírá Pelléova vila. Vila znovu ožije kulturním životem. Vedle výstav jsou v plánu koncerty, pořady pro seniory nebo dílny pro děti. Podrobnosti najdete na straně č. 15.

Emil Pollert, operní pěvec Národního divadla. Jan Malypetr, předseda československé vlády. Josef Škvorecký, světoznámý český spisovatel. Nikola Tesla, geniální vynálezce. Tomáš Sedláček, armádní generál. Co tato jména spojuje? Jedna důležitá věc – velký odkaz společnosti, který na Praze 6 připomínají od září jejich pamětní desky, busta a pomník. Více si o tom přečtete na straně č. 23.

Letos dovršuji 20 let mého působení v komunální politice. To, že nebudu v letošních volbách kandidovat jsem jasně řekla již v minulosti. Nic to ale nemění na tom, že si právě Vy, občané městské části Praha 6, zvolíte nové vedení radnice. Přeji vám všem šťastnou volbu.

Krásný podzim a těším se, že se v Praze 6 budeme znovu setkávat.

Vaše Marie Kousalíková