Autosedačka pro Kryštofa

náhled souboruNadační fond Šestý smysl opět pomáhal. Za peníze utržené o Vánočním dobročinném bazaru v Semaforu se prostřednictvím fondu zakoupila speciální autosedačka pro hendikepovaného pětiletého Kryštofa Bouzka z Hanspaulky.

Kryštof trpí nemocí, která způsobuje postupné ochabování svalstva a pohybuje se převážně na invalidním vozíku. Speciální výklopná autosedačka, která zabraňuje otlačeninám, usnadní život jemu i jeho rodičům. „Je to pro nás obrovská pomoc. Většina kvalitních kompenzačních pomůcek je velmi drahá a není hrazena pojišťovnou. Jsme vděční všem, kteří na sedačku přispěli,“ říká maminka pětiletého hocha. „Autosedačka stála 48 tisíc korun a museli jsme ji nechat dopravit z Anglie, protože se k nám ani nedováží,“ řekl jeden ze zakladatelů fondu, hudebník Milan Cais.

Nadační fond Šestý smysl byl založen pro podporu sociálně slabých či hendikepovaných spoluobčanů z Prahy 6. V minulosti již podpořil šestkové děti z dětských domovů a azylových domů. Další plánovanou akcí je prázdninová charitativní cyklojízda napříč republikou, které se zúčastní členové fondu. Nadace se touto cestou pokusí sehnat peníze na vybudování bezbariérového vstupu do ZŠ Hanspaulka, kam by měl Kryštůfek nastoupit do školy. Závěr cyklojízdy bude na Ladronce a bude spojen s doprovodným programem. Zde se bude možné setkat i se členy Nadačního fondu.

Lidé mohou nadačnímu fondu průběžně přispívat na transparentní účet číslo: 107-5060670287/0100.

Speciální výklopná autosedačka byla pro Kryštůfka dovezena z Anglie.