Dodatečné zápisy do školek jsou v srpnu

V průběhu léta vzroste kapacita mateřských škol v Praze 6 o 147 míst. Dodatečné zápisy dětí do těchto školek budou probíhat v jednotném termínu 25. srpna.

Přijímat další děti k předškolnímu vzdělávání budou MŠ Čínská, kde vznikne nová modulová školka pro 56 dětí, nově bude zřízena lesní třída pro 15 dětí při MŠ Sbíhavá v Liboci. Jedna třída pro 21 dětí bude nově fungovat při ZŠ Na Dlouhém lánu. Další tři třídy pro 55 dětí vzniknou při ZŠ Emy Destinnové, a to jak v hlavní budově školy, tak v detašovaném pracovišti v ulici Českomalínské. Třídy vzniknou během prázdninových rekonstrukcí.

Zájemci o umístění dětí ve školkách přinesou 25. 8. do vybrané mateřské školy přihlášky a evidenční listy, které jsou ke stažení na webech školek a na praha6.cz. Kritéria pro zápis stanovují ředitelé. Nejdůležitějším hlediskem je trvalý pobyt v MČ Praha 6, poté věk dítěte a upřednostňuje se celodenní docházka. Více informací nabízí stránky jakdoskolky.cz.

Zastupitelé také v červnu souhlasili s rozšířením MŠ Vokovická. „Současný stav budovy o třech školních třídách ale rekonstrukci neumožňuje. Proto dojde nejprve k demolici stávajícího objektu a poté k výstavě nové pětitřídní školky,“ uvedl radní pro školství Ondřej Balatka. Současně se stavbou bude rozšířena i školní zahrada. Městská část nyní začne s přípravou projektové dokumentace. Pokud bude projekt zpracován ještě letos, stavba nové školky by měla proběhnout během léta příštího roku.