Nové atrakce na Petynce jsou v provozu

náhled souboruBezplatné koupání po celý den a spoustu zábavných soutěží si užily zejména děti v rámci zprovoznění nového brouzdaliště a herních prvků na koupališti Petynka.

Návštěvníkům představili zrekonstruovanou Petynku představitelé radnice Prahy 6. „Věřím, že návštěvníci vylepšení koupaliště ocení. Petynce přeji, aby se stala oblíbeným sportovně kulturním centrem Prahy 6,“ řekl při slavnostním křtu nového brouzdaliště i indiánské vesničky místostarosta pro správu obecního majetku Štěpán Stupčuk. „Přestože se investice do rekonstrukce pohybovaly kolem šesti milionů korun, vstupné zůstalo zachováno ve výši z loňského roku,“ dodal s tím, že i nadále mají senioři z Prahy 6 v týdnu vstup zdarma.

Celodenním programem provázela herečka a moderátorka Barbora Mottlová. Pro děti byla připravena kouzelná show Magistra Kellyho, originální vystoupení Václava Upíra Krejčího, skákací hrad nebo malování na obličej. Hezké ceny byly připraveny pro každého, kdo se zúčastnil fotbalového miniturnaje dvojic. Nejlepší dvojice si odnesla dárek v podobě volného vstupu na celou sezónu.

Další vylepšení podle místostarosty Stupčuka plánuje provozovatel koupaliště Sneo a.s. na léto. „Pokoušíme se zajistit, aby Petynka mohla během prázdnin fungovat také jako letní kino. Nabídka koupaliště by byla pro návštěvníky ještě zajímavější,“ dodává.

Děti mezi soutěžemi bavil Václav Upír Krejčí.