Vánoční ohlédnutí

náhled souborulidé se bavili na koncertech

Tradice kulturních pořadů v období adventu na Vítězném náměstí a v Písecké bráně pokračovala i letos. Pro veřejnost je připravila Praha 6. O úvodní koncert se postarali Michal Prokop, Luboš Andršt, Jan Hrubý Trio.

Na oblíbené školní rukodělné adventní dílny zavítaly do Písecké brány během několika dní třídy základních škol Pod Marjánkou, Emy Destinnové a Červený vrch, jejichž druháci natočili pro metropolitní televizi Praha TV reportáž o výrobě tradičních vánočních ozdob a výzdoby z tradičních materiálů a uchovávání pracovních dovedností, postupů a technologií.

Program doplnila odpolední divadelní představení, vystoupení dětí z MŠ a ZŠ Prahy 6, nebo místních uměleckých souborů.

Po osmé se hrála o prvním vánočním svátku v Písecké bráně Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby. Lidé zaplnili bránu do posledního místa, aby vyslechli sólisty Národního divadla a Státní opery Praha, které doprovodil Orchestr Praga Sinfonietta a sbor Vox Pragae pod taktovkou Miriam Němcové.

Vánoční koncert Chorea Bohemica v Písecké bráně. Legendární soubor zazpíval české koledy a písně. Během Adventu zde vystoupili také Jiří Schmitzer, Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou, Ivan Hlas a další.