Relax u vody? Vyzkoušejte Džbán Park

náhled souboruSoukromý majitel koupaliště u vodní nádrže Džbán ani letos neotevře. Praha 6 připravila alternativní řešení: na jižním břehu zřídila odpočinkovou plochu se zázemím. 

Lidé tak mohou alespoň částečně využít koupání s komfortem, na který byli zvyklí na protějším břehu. Výhodou je, že Džbán Park je pro všechny zdarma.
Návštěvníci zde ocení lehátka a houpací sítě k odpočinku a opalování, aktivity rodinného typu, sportovní vyžití, ale také stánek s občerstvením. Odpočinkovou plochu pro městskou část, která si za tímto účelem pronajala i část soukromého pozemku, provozuje společnost Baden Baden. Ta zvítězila ve veřejné soutěži s nejvyšší cenovou nabídkou a stará se také o čistotu a úklid celé plochy.
Džbán park je v provozu každý den od 14 do 22 hodin (za příznivého počasí) o víkendech od 12 do 22 hod. V tu to dobu mají návštěvníci k dispozici mobilní toalety, které zajistila městská část. Mimo uvedený čas plocha funguje jako veřejný prostor.
V areálu je zakázána jakákoli repro­dukovaná či zesilovaná hudba. Pro letošní rok se neplánují žádné terénní úpravy, stavby, ani oplocení pozemku. Po dohodě s majitelem pozemku se městská část zavázala k tomu, že zde nebude žádná půjčovna loděk, šlapadel a jiných plavidel.