Další dva komunitní kompostéry

náhled souboruV Praze 6 přibydou další dva komunitní kompostéry, které hledají své uživatele – ve Václavkově ulici v Dejvicích a v Ciolkovského na Dědině. Celkem jich bude již osm. 

Každý kompostér může sloužit čtyřiceti až padesáti domácnostem. Že je na šestce o kompostování zájem, svědčí i čísla o šesti už fungujících kompostérech. Za dva roky, co tady kompostéry fungují, se tak zpracovalo šest a půl tuny bioodpadu. Pokud byste se chtěli zapojit do kompostování v jiné části šestky, několik volných míst je i na ostatních místech.
Každý kompostér má alespoň dva správce, kteří se hledají jak pro nové kompostéry, tak i pro stávající v Arabské ulici. Jejich úkolem je dohlížet na správný průběh kompostování. Městská část na pořízení a provozu komunitních kompostérů spolupracuje se sdružením ­Kokoza, které připravuje pro zájemce také workshopy, praktické ukázky zaměřené na správnou péči, i online podporu, díky které zvládne kompostovat opravdu každý.
Prostřednictvím Kokozy se také lze do kompostování zapojit. Odkaz na přihlašovací formulář najdete též na jejím Facebooku či webu, případně můžete volat na číslo 724 994 464 nebo psát na e-mail info@kokoza.cz.