„Neděle“ v Semaforu uvítá další hosty

náhled souboruPořad „Včera neděle byla“ se na jevišti divadla Semafor objevil poprvé před rokem. Jeho záměrem bylo jediné – představit divákům osobnosti a známé umělce, kteří mají vztah k Praze 6 nebo v minulosti účinkovali v Semaforu.

Za tu dobu si „Neděle“ získala své příznivce, kteří se tak mohli setkat třeba s Ivanem Hlasem, Evou Pilarovou, Naďou Urbánkovou či naposledy s populární šansoniérkou Hanou Hegerovou.

Pořad připravují Václav Kopta s Jolanou Smyčkovou, kteří těmito pořady provází. Letos připravují setkání s dalšími osobnosti, které se v minulosti v Semaforu objevily. Právě v březnu to bude večer s všestrannou zpěvačkou Petrou Janů, vlastním jménem Janou Petrů. Ta svoji kariéru zahájila právě v divadle Semafor, kde na počátku 70. let minulého století začala účinkovat. „Dá se říci, že Semafor odstartoval můj profesní život,“ vzpomíná zpěvačka v jednom z novinových rozhovorů. „Na soutěži Mladá píseň v Jihlavě nás doprovázel na piáno Pavel Větrovec. Já jsem mu přinesla nějaké demosnímky, které jsme nahráli s náchodskou kapelou Styl, kde jsem tenkrát zpívala. Jemu se líbily a pustil je Jiřímu Suchému. Ze Semaforu mě pak pozvali na konkurz a vzali mě,“ vypráví.

V Semaforu zůstala šest let: „Tuhle zkušenost jsem vlastně měla místo konzervatoře. Spousta krásných představení – Zuzana v lázni, Kytice, Má hlava je včelín – a spousta dobrých lidí. Vedle Jiřího Suchého mě cepoval třeba Jiří Císler... Byla to krásná léta a ráda na ně vzpomínám. Například Bludička z Kytice mě provázela hodně dlouho.“

Vzpomínky na účinkování v Semaforu si Petra Janů spolu s diváky zopakuje 19. března. „Letos se diváci mohou těšit také na Josefa Fouska nebo Hanu Zagorovou,“ slibuje průvodce pořadu Václav Kopta.


Tvůrci pořadu „Včera neděle byla...“ Václav Kopta a Jolanou Smyčkovou v Semaforu po představení s listopadovým hostem Hanou Hegerovou.