Praha 6 chce mít rekordní koště

Již počtvrté se na Ladronce sletí 30. dubna nejvíc čarodějnic a čarodějů v celé Praze.

Oblíbenou součástí akce je i překonávání čarodějnických rekordů. „Letos se pokusíme vyrobit největší kouzelnické koště na světě. S materiálem na jeho výrobu mohou pomoci všichni obyvatelé Prahy 6. Každý, kdo odevzdá po velikonocích na informačních kancelářích Prahy 6 pomlázku, dostane na oplátku petřínský koláč,“ slibují organizátoři.

Akci, která začíná od 15 hodin, pořádá dejvická radnice letos již počtvrté, opět se vstupem zdarma. Malé i velké návštěvníky čeká kromě tradiční vatry a pálení čarodějnic i mnoho zábavy a veselých soutěží, např. „Miss čarodějnice“ (17 hod.), „Čarodějnice na bruslích“ (15 hod.) nebo „Vyrob si svou čarodějnici“. Chybět nebude ani čarodějný salón krásy, výtvarná dílna, čarodějnická taneční škola a další workshopy a sportovní aktivity. I letos si můžete zdarma domů odnést fotografii na památku, zahrát si v hracím stanu Nintendo, či si vyzkoušet netradiční adrenalinové sporty jako kiteboarding. Přes všechny tyto neobvyklé aktivity bude místo i na opékání buřtů a hru na kytary u plápolajícího ohně. Hranice vzplane v půl sedmé večer.

V podvečer program vyvrcholí koncertem bigbeatové legendy Hudba Praha, vystoupením hvězd muzikálu Kladivo na čarodějnice a zábavnou show televize HBO Na stojáka. Na závěr nečekejte obyčejný ohňostroj, ale světelné překvapení, jaké jste dosud nezažili. Více se dozvíte na www.carodejnicenaladronce.cz