Přechod přes trať se otevře dříve

náhled souboruPřechod přes trať z Hradčanské do Dejvické ulice se otevře 10. listopadu. Jak potvrdil místostarosta René Pekárek, který má na starosti strategický rozvoj, zkrácení mimořádně nepříjemné obchůzky se podařilo díky tlaku na investora a dodavatele prací pro ČD o týden zkrátit. Dříve se také znovu rozjedou vlaky z Dejvic na Masarykovo nádraží.

Ještě do 10. listopadu musí lidé, kteří se chtějí ze stanice metra Hradčanská vydat do Dejvic, chodit trasou přes Pélleovu a Muchovu ulici. Tam byla také dočasně přemístěna zastávka autobusu č. 131. Od 10. 10. se vše vrací do původního režimu. Zároveň skončí výluka provozu vlaků mezi Dejvickým a Masarykovým nádražím.

 

Posun: podchod bude

Během výluky se také posunula jednání o stavbě podchodu z metra do Dejvic. Jak informoval po jednání městské rady primátor Bohuslav Svoboda, hlavní město vykoupí areál bývalých stavebnin za 16,5 milionu korun. Objekt stál v cestě stavbě podchodu. Firma, jež areál vlastní, je v úpadku a město pohledávky odkoupí a sklad zbourá. Budoucím podchodem lidé projdou z metra pod železniční tratí přímo na ulici Dejvická i na dejvické nádraží. „Je to úspěch našeho intenzivního jednání, hledání variantních řešení a nátlaku navedení hlavního města i pomoci náměstka primátora Karla Březiny. Jsem přesvědčen, že se podaří zahájit práce na stavbě podchodu již v lednu 2012 a dokončit jej v září 2012,“ sdělil místostarosta René Pekárek. Odkoupení objektu ještě musí schválit pražské zastupitelstvo, pak dojde k podpisu smlouvy a zápisu do katastru, poté město požádá o demolici a zahájí stavbu podchodu.