Přehlídka moderních sportů zaplnila pláň

náhled souboru„Letošní ročník Ladronky 2006 byl zaručeně zatím nejúspěšnější. Jak z hlediska rekordní návštěvnosti, tak i program byl pestřejší a zábavnější než v minulých ročnících.,“ říká místostarostka Marie Kousalíková, která celou akci zaštiťovala. „Snažíme se vždy přijít s novinkami a věřím, že se nám to daří.“

Velkolepou přehlídku volnočasových aktivit letos navštívilo na deset tisíc lidí. Kromě pestrého programu plného exhibic, soutěží a výtvarných dílen návštěvníky pobavilo vystoupení primátora Pavla Béma, který si na podiu s moderátory Liborem Boučkem a Markem Gregerem „zarapoval“ píseň od Shaggyho na vlastní text o Praze 6. Primátor tak obstál v sázce s moderátory a získal tolik fanynek jako vystupující kapely. Během dne se v rámci soutěže popularity studentských kapel na pódiu vystřídalo pět skupin. Výhru v podobě natočení demo snímku v profesionálním studiu získala skupina Guarana.

O kvalitě života lidé debatovali se známými osobnostmi, které se v hojném počtu zúčastnily panelové diskuse. Své dotazy mohli položit hercům Aně Geislerové, Ivanu Trojanovi, Martě Issové, Lukáši Pollertovi, Pavlu Bémovi či paralympionikovi Jiřímu Ježkovi.

Záměrem celé akce bylo inspirovat dospívající mládež a jejich rodiče k aktivnímu trávení volného času. Rodičeděti si zde mohli zdarma vyzkoušet a prohlédnout exhibice dnes moderních sportů – skateboarding, biketrial, freestyle BMX, footbag či capoeiru.

Capoeira je fenomén šířící se po světě bezmála rychlostí blesku. V dnešní podobě se jedná o brazilské bojové umění s akrobatickými prvky a prvky tance, který se provozuje v rytmu hudby nástroje zvaného berimbau. Jeho podstatou je naprostá improvizace a hlavně předvídavost.

 Jízda v popelnici byla veselou součástí kampaně na třídění odpadu, kterou na Ladronce podpořil i radní Lukáš Pollert.