Březen měsíc internetu 2006 aneb Na úřad přes internet

Již devátým rokem není březen měsícem knihy, ale internetu. „Zásluhu“ na tom má sdružení Březen (www.brezen.cz), které za projektem Března měsíce internetu stojí. Tématem letošního ročníku BMI je e-government. Do češtiny volně přeloženo je to dostupnost úřadů a vládních institucí přes internet.

Městská knihovna připravila akce, které otevírají účastníkům nové možnosti využívání internetu a přinášejí také zábavu. Na školeních s názvem „Připojte se na úřad“ se veřejnost dozví, co nabízejí stránky státní správy a jak je využít v běžném životě. Další školení „Databáze aneb Jak na ně“ budou zaměřena na vyhledávání informací v databázích zdarma dostupných z Městské knihovny. Vědět, co píše třeba New York Times Magazine se hodí.

V současné době jsou pro čtenáře MKP přístupné tyto databáze: Proqest5000 (záznamy a většinou i plné texty z více než 7.200 časopisů různých oborů), univerzální česká encyklopedie Coto.je, The Oxford Reference Online Premium (elektronické verze více než 100 publikací z nakladatelství Oxford University Press) a tři specializované databáze z oblasti hudby, výtvarného umění a filmu (Grove Music Online, Grove Art Online a Film Indexes Online).

 

Co pro Vás připravily knihovny na Praze 6

1. 3. – 31. 3. Do Zoo po internetu

Víte jak na internet? Zkuste si to v dětské soutěži. Dvacet vylosovaných autorů/autorek správných odpovědí z celé Prahy získá odměnu od ZOO Praha. Pobočka Břevnov, Bělohorská 56 a pobočka Petřiny, Mahulenina 31.

20. 3. od 11 – 15 hod. Seznámení s internetem

Počet účastníků je limitován 20 místy, je nutné se objednat na tel. 233 355 147. Pobočka Břevnov, Bělohorská 56.

13. 3. od 9 –14 hod. Seznámení s internetem

Objednávky na tel. knihovny 235 358 670. Pobočka Petřiny, Mahulenina 31. Více informací na www.mlp.cz/bmi.php nebo v městských knihovnách. Vstup zdarma.