Radnice rozšířila úřední hodiny

Radnice rozšířila úřední hodiny v informační kanceláři v budově radnice. Od března mohou občané vyřizovat své záležitosti každé pondělí až do 20 hodin. Fungovat bude ověřování dokumentů, podatelna a informační pult.

Letáky jsou k dispozici na stojanech v každém patře radnice a na různých informačních místech.

 

„Snažíme se co nejvíce rozšířit možnosti, jak mohou občané komunikovat s radnicí. Tyto kroky prosazuji na radnici již několik měsíců,“ řekl starosta Tomáš Chalupa a dodal, že pro tuto změnu nebylo nutné navýšit počet pracovních sil. „Po půl roce službu vyhodnotíme, zda o ní byl zájem,“ uvedla tajemnice úřadu Lenka Pokorná. Úřední hodiny ve středu zůstávají jako dosud do 18 hodin, živnostenský odbor navíc funguje ještě ve čtvrtek dopoledne.

Ve všech pěti info kancelářích je v dispozici nová edice letáků, které pro občany vydala radnice. „Prostřednictvím letáků se mohou lidé jednoduše dozvědět o užitečných a praktických tématech,“ vysvětluje starosta. V tuto chvíli existují brožury o systému tísňového volání pro seniory, o problematice bezprizorních koček a jak opuštěnému zvířeti pomoci, nebo s návodem, jak se získávat zprávy z radnice pomocí SMS zpráv. „Právě leták o esemeskách vyvolal velký zájem. Před jeho vydáním bylo k odběru SMS zpráv zaregistrováno 1035 občanů a už po třech dnech, kdy je leták k dispozici, se počet registrovaných zvýšil na 1061 lidí,“ informoval tiskový mluvčí radnice Martin Šalek. (vloni si tuto službu zaregistrovalo 252 občanů, pozn. red.)

Podle Šalka budou následovat témata o vyřizování nových dokladů, jak uzavřít v Praze 6 sňatek nebo kam se vydat na výlet.

Lidé se stále větší oblibou čerpají informace také z radničních webových stránek. Za rok 2005 přišlo na stránky Prahy 6 celkem 210 858 návštěvníků, a z toho úplně poprvé jich přišlo 197 628. „Naše webové stránky průběžně upravujeme tak, aby jejich užívání bylo pro občany co nejpraktičtější a nejjednodušší,“ říká tiskový mluvčí radnice Prahy 6.

Internetové stránky www.praha6.cz se letos znovu pokusí zabodovat v soutěži Zlatý erb o nejlepší elektronické služby. Pokud se vám stránky obce líbí, můžete jim na internetu udělit i svůj hlas.

 

Služby informační kanceláře v budově radnice mohou lidé od března využívat každé pondělí až do osmé hodiny večer.