Bezbariérová 6 zabodovala

náhled souboruInternetové stránky www.bezbarierova6.cz jsou nejlepší elektronickou službou v pražském kraji. O prvenství v soutěži o nejlepší webové stránky Zlatý erb rozhodla odborná porota. Podobnou službu žádná jiná pražská městská část zatím nemá.

Webová aplikace Šestka bez bariér přináší užitečné informace o míře přístupnosti vybraných objektů na území Městské části Praha 6. Tyto údaje pomohou v plánování a návštěvě zpracovaných objektů nejen lidem s těžkým tělesným postižením, ale i dalším skupinám obyvatel, které mohou mít pohyblivost sníženu jen krátkodobě, rodičům s malými dětmi a v neposlední řadě seniorům.

Vedle toho je k dispozici tištěná brožura „Šestka bez bariér“. Tento atlas je možné dostat v tištěné podobě na informačních centrech MČ Praha 6 a kdokoliv si ho může stáhnout z těchto internetových stránek v PDF dokumentu. Návštěvník se tak může rozhodnout, zda je pro něj objekt přístupný, nebo jakou míru dopomoci bude třeba při jeho návštěvě zajistit. Již rozdělení podle barev napoví, do jaké kategorie přístupnosti je objekt zařazen.

Vybrané objekty mapovali specialisté Pražské organizace vozíčkářů. Do mapování byly zařazeny úřady, objekty sociálních služeb a školská i zdravotnická zařízení, lékárny a prodejny zdravotnických pomůcek, Pošty, banky i obchody. Stránky nabízejí i přehled přístupnosti kulturních zařízení, divadel, stadionů, parků a také významných památek.