Všichni fandí Dukle

náhled souboruFotbalový klub Dukla Praha rozjel projekt společného fandění „Všichni fandí Dukle,“ který je především zaměřený na mládež klubu, rodiče a přátele. Celý projekt měl premiéru na domácím utkání proti Sigmě Olomouc a bude pokračovat i v nové sezóně.

Právě utkání proti Sigmě bylo prvním, kdy se všichni hráči, rodiče a přátelé nejen Dukly, ale i sportu a fotbalu vůbec, sešli u sochy Josefa Masopusta, obdrželi „práskačku“ a vyrazili společně podpořit „A“ tým Dukly v důležitém utkání.

Že se toto fandění nadmíru vyvedlo, potvrdil Pavel Hašek v pozápasovém rozhovoru. „Je skvělé hrát před takovým publikem, které vám fandí.“ Spokojenost s projektem projevil i manažer mládeže Petr Studénka. „Vyhodnotili jsme společně s kolegy a s novým sdružením Přátelé klubu, že po prvním povedeném fandění bychom rádi celou věc dělali pravidelně. Chceme, aby se na každé utkání naše děti těšily, a proto jsme se dohodli, že na každé domácí utkání vyhlásíme nějaké téma, kde děti mohou probouzet svou tvořivost."

Tématem předposledního společného fandění v této sezóně bylo vytvoření transparentů, které podpořily tým Luboše Kozla. „Transparenty nás velice potěšily! Je to ocenění naší práce a je vždy příjemné vidět takové pozitivní ohodnocení ze strany příznivců,“ zhodnotil trenér „A“ týmu. Zatím posledním tématem na zápase s Mladou Boleslaví bylo "Vytvoř si svůj vlastní orchestr." Všichni příznivci tak přišli Duklu podpořit a vytvořili opravdu bouřlivou atmosféru pomocí hlučných nástrojů.