Petynka: 14. 6. tady nesmíte chybět, vstup je zdarma

náhled souboruPlavcům i neplavcům se po zimní pauze opět otevřelo koupaliště Petynka. Pro návštěvníky je připravena řada novinek, příjemně překvapeny budou letos zejména děti.

„V sobotu 14. června slavnostně otevřeme zrekonstruovaný areál koupaliště. Otevřeno bude už od 7 hodin ráno, vstupné je zdarma a od 12 hodin začíná speciální program pro děti i dospělé,“ zve všechny Štěpán Stupčuk, místostarosta městské části Praha 6.

Celodenní show pro malé i velké zahájí v pravé poledne rázné Anče z Krkonošských pohádek – herečka a moderátorka Barbora Mottlová.

Děti se mohou těšit na kouzelnou show Magistra Kellyho, originální vystoupení Václava Upíra Krejčího i na řadu zajímavých soutěží o ceny, skákací hrad, či malování na obličej a mnoho dalšího. Navíc můžete ochutnat pečené prasátko.

Pro děti vznikly na Petynce úplně nové atrakce

Starý dětský bazének vystřídalo kaskádové brouzdaliště a na hřišti přibyly nové herní prvky.

„Ve spodní části koupaliště vyroste malá indiánská vesnička s týpí, totemem a ohništěm, velkou atrakcí pro děti zůstává 103 metrů dlouhý tobogán a trampolína,“ popisuje Stupčuk.

Příjemných změn se dočkají i dospělí návštěvníci koupaliště. Zprovozněn bude beachvolejbalový kurt a obměny se dočká i občerstvení u bazénu. „Díky novým gastroprovozům se rozšířila nabídka zdravějších jídel, zeleninových a ovocných salátů i nápojů,“ vypočítává Stupčuk.

Vstupné zůstává stejné jako vloni. Lidé mají možnost koupaliště navštěvovat za výhodnější ceny díky předplatnému. Na Petynce je k dispozici zdarma WiFi připojení a bezplatné je i parkování.