Stalo se o prázdninách...

Sebevrah v Šárce, požár na tržišti u Vítězného náměstí atd.

%%OPENFOTO("/image/200509_06.jpg",1,0,0,0,1)%%
Na tržišti u Vítězného náměstí hořelo
Vysoké plameny a kouř vyděsily  začátkem srpna obyvatele Bubenče. Na tržišti při Verdunské ulici u Vítězného náměstí vzplály dřevěné stánky. Přestože oheň vypadal hrozivě, s jeho uhašením hasiči neměli větší problémy. Podle nich mohla být příčina požáru různá. Stánky mohl někdo zapálit úmyslně nebo se mohli vznítit například od cigaretového nedopalku. Na šestnácti dřevěných prodejních stáncích požár způsobil škodu asi padesát tisíc korun. V době požáru byly naštěstí prázdné a nikomu se nic nestalo.
%%OPENFOTO("/image/200509_05.jpg",1,0,0,0,1)%%
Bouře, která se v noci na konci července přehnala nad metropolí, zaměstnala především hasiče. V Praze 6 rozřezávali větve v Horoměřické ulici, z ulice Hluboká museli odstranit padlý strom. Kvůli vichřici vzal za své také akát v Kyjevské.
%%OPENFOTO("/image/200509_02.jpg",1,0,0,0,1)%%
Ochranné známky na dvě nejznámější české loutky patří i nadále ředitelce Divadla Spejbla a Hurvínka Heleně Štáchové.
Plzeňský domov důchodců, dědic zakladatele divadla Josefa Skupy, už podruhé odešel od soudu s nepořízenou. „Neexistují dostatečné důkazy, že by autorem výtvarné podoby loutek byl Skupa,“ vysvětlila soudkyně, která musela rozhodnout, kdo vlastně obě loutky před 80 lety vytvořil. Pokud by za autora uznala Skupu, práva by zřejmě získal domov důchodců. Spejbla s Hurvínkem ale vytvořil řezbář Karel Nosek a na jejich dnešní podobě se podílela řada dalších lidí z divadla. „Mám radost. Pokud bychom prohráli, divadlo by skončilo,“ řekla po rozsudku Helena Štáchová. 
%%OPENFOTO("/image/200509_03.jpg",1,0,0,0,1)%%
Šestka bez vody
Někdy i dva dny museli lidé chodit pro vodu k přistaveným cisternám v různých místech Dejvic, Strahova nebo Střešovic. Důvodem byly opravy vodovodních řadů. V srpnu kvůli napojování nového potrubí u vyrůstajícího objektu při Horoměřické zůstala zcela bez vody část Červeného vrchu. Na nový vodovod se napojovali také ve Vokovicích. V postižených oblastech se lidé museli spolehnout na náhradní zásobování. Rozsáhlé opravy se dotkly ulic Jaselská a Pod Kaštany. Vodovodní řad v ulici Pod Kaštany a vodovodní armatury pocházely z roku 1887, byly velmi poruchové a ve špatném technickém stavu.
%%OPENFOTO("/image/200509_04.jpg",1,0,0,0,1)%%
Sebevrah v Šárce
Skokem ze skal v Divoké Šárce chtěl skoncovat se životem čtyřiačtyřicetiletý muž. Sebevrah se vrhl ze skalního srázu, poté však dopadl na skalní plošinu asi deset metrů nad zemí. Při pádu si způsobil zlomeniny a jedno zlomené žebro mu poranilo i plíce. Na místě proto musel zasahovat vrtulník s navijákem a hasiči. Podle informací záchranné služby bral muž dlouhodobě drogy, při sebevražedném pokusu ale pod jejich vlivem nebyl.