Florbalisté zabodovali v anketách o nejlepší hráče

Střešovičtí florbalisté dokázali, že patří mezi absolutní špičku. V prosinci se mužský elitní tým Tatranu Techtex Střešovice vrátil na čelo florbalové Fortuna extraligy. Navíc A týmy mužů i žen zvítězily ve finále Poháru ČFBU. Ženy porazily Liberec 4:2 a muži Vítkovice 7:4. Tatranští muži vyhráli trofej vůbec poprvé a vysvobodili jí tak z dlouholetého držení moravských týmů.

Jejich individuální výkony se navíc odrazily ve výsledcích ankety nejlepších florbalistů a florbalistek. Vyhlášení, ve kterém Tatran uspěl hned v několika kategoriích, se v závěru roku uskutečnilo v Hluku na Moravě. Brankářem roku se podle hodnocení poroty stal Tomáš Kafka. V hodnocení o nejužitečnějšího hráče extraligy bodoval Vladimír Fuchs. Do Střešovic putoval i titul trenér roku, který dostal Zdeněk Skružný. Mezi ženami se blýskla jako brankářka roku Hanka Váňová.

 

Tomáš Kafka z Tatranu Střešovice byl oceněn jako nejlepší florbalový brankář. Gólmanská jednička české reprezentace si trofej odnáší pokaždé již od roku 2001.

 

Po uzávěrce: Tatran Střešovice zopakoval svůj nejlepší historický výsledek v turnaji Poháru Mistrů evropských zemí. Tým skončil na 4. místě, hned za absolutní světovou špičkou ­ vítězným týmem ze Švédska, Finy a Švýcary. Přestože střešovičtí snili o medaili, jejich umístění je velkým úspěchem.