Dům dětí předvedl světový rekord

náhled souboruZa hrou i sportem přišlo v září na pláň u obory Hvězda více než 700 dětí a rodičů. Přilákala je sem již tradiční prezentační akce pražských domů dětí a mládeže „Vypich“. Letos byla ještě barevnější a větší než v předchozích letech. Hlavní pořadatel akce, DDM Praha 6, totiž slaví 50 let svého trvání a tak ukázal, co všechno umí dětem nabídnout.

Nad akcí převzal záštitu primátor Pavel Bém, který se během odpoledne na Vypichu zastavil a zahrál si s dětmi venkovní šachy. Rozruch do odpoledne vnesl pokus Katky Klatovské, která nakonec úspěšně vytvořila světový rekord v jízdě na rotosedu. Pod dohledem pelhřimovské agentury Dobrý den byl vytvořen ustavující rekord v délce jeden kilometr. „Na rekord, který bude zapsán v Guinnessově knize rekordů, jsem moc netrénovala,“ řekla Katka, která děkovala kamarádům, kteří ji tlačili po celé trase.


Děti měly možnost vyzkoušet si na nejméně třiceti stanovištích různé činnosti, které Dům dětí v rámci svých kroužků a kurzů nabízí, například břišní tanec, žonglování, jízdu na koni, softbal, lakros, orientační běh, točení na hrnčířském kruhu nebo ruční práce.