Školáci se rozloučili s létem a zahájili sportovní sezónu

Pod modrou oblohou vstoupili v září školáci z městských částí Praha 6 a 17 do pátého ročníku sportovního seriálu Pohár Prahy 6. Na plochu stadionu Kotlářka přinesly mažoretky pod vedením trenérky Pěvy Filípkové jmenovky všech 23 škol, které se zapojují během školního roku do soutěže.

Po té se školáci pustili do prvních bojů o medaile a putovní poháry. Zajímavý program čekal i děti, které přišly spolužákům fandit. Mohly si zatrénovat ve florbalové hale s mistry ůR z Tatranu Střešovice nebo vyzkoušet odpal z rukou reprezentační nadhazovačky v softbalu Elišky Pojerové.

Sportovní redaktor TV Nova Martin Pouva představil v rozhovoru reprezentanty a vítěze závodů mistrovství světa – orientační běžkyni Danu Brožkovou a snowboardistu Michala Novotného. O tom, jaké je hrát florbal na světové úrovni si povídal s reprezentanty ČR i švédskou posilou Tatranu Střešovice.

Děti při závodech atletického čtyřboje družstev dosáhly velmi dobrých výkonů. Medaile, věnované městskou částí, dostali starší žáci a žákyně z rukou olympionika „Majkla“ Novotného. Mladším žákům předával medaile reprezentant ČR v atletice Jan Pernica.

Boje družstev škol byly vyrovnané. Do závodů se zapojilo celkem 195 dětí a během dvou dnů stáli na stupních vítězů žáci osmi škol. Nejlepších umístění ve 4 kategoriích dosáhla družstva ZŠ Petřiny jih, Emy Destinnové a Benita Juáreze a získali na rok do držení putovní poháry.

Zdeňka Rychterová, DDM Praha


Nejlepší družstva v kategorii starší žákyně dostávají medaile z rukou vítěze závodu světového poháru a držitele 13. místa na OH ve snowboardcrossu Michala Novotného. Foto: M. Vejvoda