Atleti soutěžili na Břevnově

Břevnovských 5 a 10 km, které se v říjnu konaly na Ladronce, provázela nebývalá účast v kategorii žen – na start běžeckého závodu se jich postavilo patnáct. Také dětí si přišlo zaběhat o něco více než vloni.  

Mezi nejmladšími účastníky byl i syn olympijského vítěze Štěpán Šebrle, kterého doprovázela maminka Eva. Sama prý kvůli nachlazení běžet nemohla.

Závodníci se pohybovali po cestách po obvodu areálu pro in-line. „Je to záměr, abychom nemuseli cestu pro bruslaře zavírat,“ řekl pořadatel akce Josef Kašpar. Startovalo se podobně jako v minulém ročníku přímo ze dvora usedlosti, kde byl také cíl. Nejrychlejší muž Petr Macek z Prahy absolvoval 10 km za 37:29 min. a zvítězil v hlavní kategorii. Dámských 5 km zdolala Lenka Fanturová startující za FTVS za 17:52 min. Vítězové hlavních kategorií dostali kromě cen také poukázky do restaurace Ladronka.

Kromě dalšího ročníku závodu uvažuje pořadatel Josef Kašpar také o zimním závodě na lyžích. Termín bude záviset zejména na tom, kdy bude na Ladronce sníh.