Permoník skončil

K menhiru v Divoké Šárce si potemnělou stezkou vystoupalo přes osmdesát dětí, které splnily všechny náročné úkoly hry Permoník. Na cestu dostaly malé baterky, na vrchu je čekal křišťálový kámen moudrosti.  

Ještě předtím si na hrázi Džbánu mohly doplnit chybějící úkoly a získat jeden ze šesti potřebných barevných kamenů. Poté se za zvuku bubnů a světla loučí vydaly na slavnostní zakončení 4. ročníku dobrodružné hry. „Byli jste stateční, silní a zdatní, objevili jste v sobě fantazii a spoustu dalších vlastností, proto si křišťál zasloužíte,“ řekla místostarostka Marie Kousalíková, která kameny předávala. Omluvila patrona soutěže, radního Lukáše Pollerta, který hlídal své děti, neboť manželka odjela do porodnice s očekávaným třetím potomkem.

Konec hry doplnila vystoupení hudební kapely Goropiš a ohnivá show formace Tribo Fuego.

 Strážci kamenů začínají připravovat další ročník soutěže. Novinkou bude posunutí spodní věkové hranice z 9 na 8 let. „Je to na žádost mnoha rodičů, kteří si přejí, aby mohly soutěžit i mladší děti,“ uvedla místostarostka Kousalíková. Sedmiletí si ještě budou muset počkat. Úkoly jsou podle organizátorů nastavené tak, aby byly náročné, a menší děti by je nezvládly.

 

Děti, které si nemohly křišťál vyzvednout, mají ještě šanci na vernisáži výstavy fotografií, která se uskuteční 4. prosince v 17 hod. na radnici Prahy 6.