Hokejoví dorostenci Hvězdy míří do extraligy

Zatímco v únoru byli hokejoví fanoušci přilepeni k obrazovkám a prožívali boje české reprezentace o medaile na olympiádě, rušno bylo i na ledě ve vokovické hale HC Hvězda.

Dorosteneckému družstvu se v 1. lize podařilo probojovat na 1. místo a v tuto chvíli již mají zajištěnou účast v kvalifikaci o nejvyšší soutěž – extraligu. To je poprvé za posledních pět let. Do konce základní skupiny jim zbývají čtyři kola. „Dorostenci jsou letos nejúspěšnějším družstvem oddílu a mají velké šance se do extraligy dostat,“ říká generální manažer klubu Petr Brdička. Úspěchy přičítá i trenérskému umění Václava Honce, bývalého hráče Sparty. V první lize se na 5. místě pohybuje také družstvo juniorů. „Junioři na tom mohli být lépe, ale byli oslabeni. Řadu z nich jsme využívali v mužském týmu, kde bylo letos hodně zraněných,“ vysvětluje Brdička. Mužům se v letošní sezoně daří podstatně méně. Do play-off se neprobojovali a hrají ve skupině o záchranu mezi 9. a 12. místem. „V tabulce jsou devátí, je jisté, že účast v příštím ročníku není ohrožena,“ říká manažer. Družstva starších i mladších žáků, složená zejména z žáků hokejových tříd školy Na Dlouhém lánu, hrají nejvyšší soutěže se střídavými úspěchy. „Tady nejsou smyslem jen výsledky, ale zlepšení herních dovedností a celková příprava,“ dodává Brdička.

Juniory i dorostence mohou diváci přijít podpořit každý pátek od 17.30 hod. nebo v neděli od 11 hod. Divácky atraktivní bude také mládežnický turnaj Challenger Cup od 31. 3. do 2. 4., kterého se každoročně účastní družstva Švédska, Finska, Ruska a různé pražské týmy.

Až do konce dubna se koná každý víkend veřejné bruslení. Jednou týdně v úterý dopoledne je také ledová plocha otevřena zdarma pro seniory.

Dorostenecké družstvo HC Hvězda Praha vede první ligu a bojuje o postup výše.

 

%%OPENFOTO("/image/200603_22.jpg",1,0,0,0,1)%%