Petřinský pohár si získal soutěžící i diváky

Pod nesmlouvavým zrakem poroty a za vydatné podpory diváků soutěžily dívky o Petřinský pohár v aerobiku. Druhý ročník amatérské soutěže zaplnil sportovní halu školy na Petřinách ­ jih a stal se téměř společenskou událostí.

"V hale byla skvělá atmosféra a všichni si navzájem fandili," hodnotí sportovní klání pořadatelka Katka Černá, kterou potěšil obrovský zájem o aerobik. "Přihlásilo se nám dvě stě šedesát soutěžících, to je o stovku více než vloni," říká Černá s tím, že se nestyděly ani maminky a zasoutěžily si ve zvláštní, pro ně určené kategorii. Petřinský pohár podle Černé láká tím, že v něm nesoutěží jen dívky ze sportovních oddílů, ale mohou se přihlásit všechny, které rády cvičí. "Nesnažíme se, abychom se dostaly na úroveň profesionálních závodů, naopak," říká .

Pod vedením cvičitelek porota vybírala finalistky pro každou kategorii. Nejtěžší úkol měli porotci v kategorii 2. a 3. třída, kde se na parketách sešlo devadesát holčiček. Nejlepší si domů odnesly skutečný pohár a nejmladší soutěžící také pečené perníkové medaile. Pořadatelé v pauzách připravili zajímavý program pro diváky, představily se například mažoretky Pampelišky ze ZŠ Marjánka nebo oddíl aerobiku "Jižní vítr" se skladbou Paragán. Diváci sledovali také vystoupení na stepech nebo bojové umění taekwon-do. Soutěž, kterou podporuje městská část, navštívily obě místostarostky Marie Kousalíková a Jaroslava Trnková, která vítězkám předala poháry.

 

 

Držitelky Petřinského poháru

1. kategorie: Jana Kočková, ZŠ gen. Fr. Peřiny
2. kategorie: Štěpánka Kulichová, Jižní vítr Petřiny
3. kategorie: Tereza Ještická, Jižní vítr Petřiny
4. kategorie: Tereza Konrádová, ZŠ Marjánka.