Na Hanspaulce bude znít rock

Bezesporu největší, nejnáročnější, ale i nejnavštěvovanější akcí, jakou organizuje ZŠ Hanspaulka je Hanspaulský festival rockových skupin. Pokud vzpomenete na jména kapel jako Tatabojs, South Paw, Gaia Mesiah nebo Hmm..., nebudete litovat, když zavítáte 18. června od 13 hod. znovu.

„Letos se mohou návštěvníci těšit na několik příjemných novinek, přičemž osvědčené kvality rozhodně nehodláme opouštět, např. tombolu a skvělou muziku,“ říká za pořadatele Ondřej Bárta ze ZŠ Hanspaulka. Na místě bývalého sokolského asfaltu je nový sportovní areál a těžiště festivalu se přesouvá mezi ulice Fetrovská a Na Hanspaulce a školku Kohoutek, kde vzniklo jedinečné centrum volného času. V programu vystoupí kapely méně známých i zvučnějších jmen, včetně unikátního souboru ze školy v „Roosweltce“: Balónky. Těšte se na různé žánry, zahrají takřka folkoví Kujooni, vytříbení muzikanti MAD FINGER, svižnější funky alias NUKLEÁRNÍ VOKURKY, zpěvní ANOTHER WAY a melodičtí a hudebnímu publiku známí ROE-DEER.

Během pěti let se na festivalovém pódiu vystřídalo přibližně pětadvacet skupin. Některé začínaly, nikdo je neznal, a dnes mají svá alba a turné. Jiní již se zvučným jménem přijeli a podpořili festival svým hudebním uměním. Vždy bez nároku na honorář, výtěžek festivalu tradičně připadá Speciální škole v Roosweltově ulici. Tradiční je i „komunitní“ tombola. Dobročinné (a dobrovolné) vstupenky jsou slosovatelné a každoročně si polovina návštěvníků odnáší poukázky na hodnotné ceny.