Jiří Suchý se znovu oženil

náhled souboruNebylo to žádné velké divadlo, jak bývá u herce jeho formátu zvykem. Malá, decentní svatba.

Svatební obřad se odehrál v kruhu nejbližších přátel a rodiny. Nastávající manželé svatbu tajili zejména před novináři. „Obávali jsme se zahrady plné fotografů,“ vysvětlil utajení známý herec, textař, básník i výtvarník, který v září převezme ocenění Čestný občan Prahy 6. Malá svatba se původně měla odehrávat na zahradě Suchého vily na Ořechovce, přicházející déšť nakonec oba snoubence vyhnal do obývacího pokoje. Ředitele divadla Semafor oddával starosta Tomáš Chalupa, který společně s matrikářkou dokázal zprávu o svatbě udržet pod pokličkou. Jiří Suchý svou budoucí manželku poznal  před osmi lety, kdy si co studentka přivydělávala v Semaforu jako uvaděčka. Paní Markéta je v pořadí druhou manželkou populárního semaforského tvůrce. Svou první lásku Bělu, která byla výtvarnice, si vzal v roce 1960. Ztratil ji před více jak dvaceti lety, když onemocněla leukemií. V manželce měl Suchý svou první čtenářku a taky kritičku svých textů. Tuto roli teď plní jeho nová životní partnerka.

O svatební cestě ale u Suchých nemůže být řeč. Principál Semaforu na divadelních prknech nezahálí. V září představí novou premiéru. Hra se jmenuje Sukně smutnou jehlou spíchnutá. „Jde o hudební komedii, ve které uprchlá trestankyně díky krejčímu a módnímu salónu ke štěstí přijde,“ prozrazuje námět autor a režisér Jiří Suchý, který se o skladatelskou práci podělil s Přemyslem Rutem. Ve hře se představí také Jitka Molavcová, Leona Machálková, Jiří Štědroň, Anna Mlináriková alternovaná Michaelou Dolinovou a řada mladých dívek v rolích manekýnek, protože celé druhé dějství se odehrává během poněkud bláznivé módní přehlídky.

„Naše známost trvala dost dlouho na to, abychom pochopili, že k sobě patříme,“ říkají Jiří Suchý a jeho manželka Markéta.