Nové refýže – dobrá zpráva pro chodce

Dopravní podnik pokračuje v úpravách refýží. V Praze 6 jsou na řadě další dvě, a to na zastávce Bořislavka a Nad Džbánem. Ocení to i motoristé, kteří se nemusejí dále obávat, že by jim ze zastávky bez zábradlí spadli lidé čekající na tramvaj pod kola.

V obou případech se úpravy týkají refýží v obou směrech. Budou se rozšiřovat, dostanou moderní zábradlí a přístřešky budou umístěny přímo na zastávku tramvaje. Podobné úpravy už proběhly vloni na příklad na Veleslavíně nebo na Červeném vrchu. Akce, kterou financuje pražský dopravní podnik, by měla být dokončena v polovině prosince. Praha 6 se na úpravě zastávek podílí finančně 20 procenty z celkové částky.

Další změnu pro chodce připravuje firma Eltodo u Vítězného náměstí. Na zastávce tramvaje Dejvická ve směru z centra se buduje signalizovaný přechod pro chodce při výstupu na Evropskou třídu. Současně s tím se přechod posune blíže ke Kulaťáku.

V Liboci pokračuje TSK s generální opravou ulice Vlastina, která bude až do konce roku neprůjezdná. Novou vozovku se podaří dokončit v prosinci, chodníky ze zámkové dlažby budou položeny na jaře. Oprava Terronské ulice v Dejvicích opustila první etapu a práce se přesunuly do druhého úseku mezi ulice Rooseveltova a Verdunská, který bude neprůjezdný do 30. listopadu.

Městská část by se během listopadu měla pustit do dalších akcí na chodníkovém programu. Plánuje opravu ulice Za Pohořelcem, která je spojena s úpravou šikmého parkovacího stání, a ulice U IV. baterie, kde by díky opravě měla také přibýt parkovací místa. Obě akce by měly být dokončeny během první poloviny příštího roku.

Do Vánoc by naopak měly být definitivně upraveny chodníky v ulici Liborova, Ve Střešovičkách a U Vojtěšky a také I. etapa úprav vozovky a chodníků v Kafkově ulici a chodníků v Kyjevské.